maanantai 12. helmikuuta 2018

Terveyden ja sairauden hoitoa

Uusi vuosi on alkanut erilaisten hoitojen kera. Miskalta poistettiin hammaskiveä ja voi kun oli vaikeeta tuo herääminen. Jalat ei mennannu millään kantaa. Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta kun Miskaa tarvii nukuttaa. Onhan sillä jo ikää.

Wilsonilta on myös putsattu hampaat ja herääminen oli ihan erilaista. Paljon nopeammin oli jaloilla. Wilsonin muut ongelmat alkoi jo joulukuussa jolloin huomasin että liikkuu vinosti tai tuli hyvin vinosti eteen. Kävin hierojalla joka totes että on jumissa ja vasmman puolen lihakset on pienempiä. Ennen joulua piti mennä uudestaan mutta päädyttiinkin ortopedin luo joka kuvasi selän, mutta ei sieltä mitään mullisavaa löytynyt joka olisi selittänyt tämän liikkumisen. Kipulääkettä muutaman päivän. Eipä se paljoa paremmaksi tullut ja päädyttiin sitten lämpökamerakuvauksiin. Nämä kuvat näytti sen kuinka jumissa koko selkä on ja lääkäri tutkiessa aristeli läpi koko selän ja toista etujalkaa.
Nyt saatiin oikein hevoskuuri lääkettä ja kyllä oli Wilson väsynyttä poikaa. Pienessä pilvessä meni kaksi viikkoa jonka jälkeen vähensin lääkistystä. Käytiin fysioterapeutilla ja selkä edelleen jumissa mutta ehkä hiukan parempi jo. Sitten aloitettiin vesijuoksu jotta lihakset vahvistuu. Kolme kertaa ollaan käyty juoksemassa tai kävelemässä. Ostin kymmen kerran sarjalipun joten hoito jatkuu pitkään. kaksi kertaa viikossa käydään.

Sain vaaleanpunaisen sydänlaastarin :)
 Eilen oltiin fysioterapeutilla kolmannen kerran ja nyt oli jo aika hyvässä kunnossa. Muutama tukos vielä ristiselän kohtaa.

Onhan Wilson jo muutenkin ihan normaali ja liikkuu hyvin verrattuna kuukausi sitten. Hoitoja ja vesijioksua  jatketaan vielä ja toivottavasti saadaan poika kuntoon. Kukaan ei vaan osaa sanoa mistä se johtuu että on voinnut mennä näin jumiin. Agilitynhän lopetettiin jo reilu vuosi sitten ja rallytokoa olen sen kanssa harjoitellut. Ei mitään kovin rasittavaa.

Kaislan kanssa mennän agilityä ja ainoan mitä se osaa niin on kepit. Toki sisään menossa on vielä verkot ja muuten ohjurit. No osaahan se muutakin. Renkaan kyllä hyppää ja hyppiihän se muutenkin.
Putketkin menee. Näin yksittäisiä juttuja. Kontaktit on vasta ihan alussa.

 
 
Yocu on hyvässä kunnossa kun lääkitys on oikea. Karvakin on kasvanut ja on taasen ihan koiran näköinen.
Yocu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti